Általános bemutatkozás

Az Óbudai Egyetem, felsőoktatási és kutatás-fejlesztési céljainak elérése érdekében, konzorciumban Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, valamint főképpen, de nem kizárólagosan a helyi és regionális gazdasági szereplők együttműködésével Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot (SZTIP) hozott létre kibővítve és kiegészítve ez által az Óbudai Egyetem jelenlétét a városban és a térségben. A Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot az Egyetem az Alba Regia Műszaki Karának felügyeletében kívánja működtetni.

A Tudományos-, Innovációs és Technológiai Park a helyi adottságokra, egyetemi kompetenciákra és vállalati innovációra építő magyar modell a legjobb fejlesztési lehetőségeket ötvözi a hazai ipari hagyományokkal és üzleti megoldásokkal.

Az SZTIP célja olyan innovációs ökoszisztéma megteremtése, ahol az innovációszervezés, a technológia transzfer, a fejlesztés, az inkubáció, a duális képzés és az ipari termelés minél több szakmai és piaci szereplő bevonásával valósulhat meg.