Események, sajtó

Laborlátogatás – 2024. február 14.

Plastikon CEE székesfehérvári cég képviselői megtekintették a VR és Robotika laborjainkat, további együttműködésről állapodtak meg a felek.


Laborlátogatás – 2024. február 12.

Székesfehérvári középiskolai pedagógusok látogattak az Óbudai Egyetem Alba Régia Karára, ahol a Science Park VR és Robotika laborjait is megtekintették.


Laboravatás – 2023.11.21.

Átadtuk a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkunk első ütemét. Az eseményen Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Varga Mihály pénzügyminiszter , Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Lehrner Lóránt ügyvezető, és Prof. Dr. Györök György szakmai igazgató adták át az ipar 4.0-, a dróntechnológia-, a virtuális valósággal támogatott tervezés-, és a robotika laborokat. Ezeken a területeken kezdődhet meg a kutatás-fejlesztés, és a környező ipari partnereinkkel való közös együttműködés is.

Meghívottaink közül az eseményen részt vettek a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratórium tagjai, az Óbudai Egyetem vezetősége, a Science Pillar Nonprofit Kft. ügyvezetői, a Zsámbéki Jövőipari Tudományos és Innovációs Park és a Kaposvári Okosipari Tudományos Ipari Park vezetői, valamint gazdasági partnereink közül a Harman Becker Kft., Videoton Holding Zrt., Jászplasztik Zrt, Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., Kyndryl Hungary Kft., Denso Gyártó Magyarország Kft. képviselői. 


Állásbörze – 2023. október

Tájékoztatást adtunk az Óbudai Egyetem hallgatói számára 3 helyszínen megrendezett állásbörzén (Bécsi út, Tavaszmező utca, AMK Székesfehérvár) tevékenységeinkről, abból a célból hogy lehetőség szerint az itt tanuló diákok is bekapcsolódhassanak a tudományos labormunkába, valamint betekintést kapjanak  a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Park Őket érintő jövőbeli lehetőségeiről.

Idei évben Székesfehérváron a helyi adottságokból adódóan a robotikára, mechatronikára és légiipari fejlesztésekre fókuszálunk. Tudományos laborok kialakítására és átadására  kerül sor : VR, IPAR 4.0, ROBOTIKA témakörökben, amelyek hamarosan látogathatók lesznek.


40. IASP világkonferencia a Tudományos Parkokról és az innovációs területekről, az innovációs ökoszisztéma megatrendeiről

2023.09.12-15.

A SZTIP (Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Nonprofit Kft.) vezetői Lehrner Lóránt ügyvezető, Prof. Dr .Györök György szakmai igazgató, valamint az Óbudai Egyetem rektora Prof.Dr. Kovács Levente vettek részt a  szakmai konferencián.


Stratégiai megállapodás a VIDEOTON és a SZTIP között

A VIDEOTON HOLDING ZRt képviseletében Sinkó Ottó társ-vezérigazgató, a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Nonprofit Kft-től Lehrner Lóránt Ferenc ügyvezető 2023.07.28-án együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek célja, hogy a felek az elmélet és gyakorlati tudásukat a közös célok érdekében együttesen mozgósítsák, és ezáltal emeljék a magyarországi kutatás-fejlesztés színvonalát.

A kiemelt kutatási területeken az Óbudai Egyetem részéről az akadémiai tudás, a SZTIP (Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Nonprofit Kft.) valamint a VIDEOTON részéről pedig a közös gyakorlati munka szolgálja az alapot. A felek az innovációs feladatok megoldásával, oktatási, kutatási programok szervezésével, szakmai gyakorlóhelyek biztosításával, valamint a kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával kívánják megvalósítani a célkitűzéseket.


Egyeztetés az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft.-vel

Az Óbudai Egyetemen és az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. munkatársai egyeztető megbeszélést tartottak a jövőbeni esetleges további együttműködési lehetőségekről.


Ventures Stimulation

Kötetlen megbeszélés történt az ÓE AMK, SZTIP és a most alakuló OEVC (Óbudai Egyetem Venture Capital) kockázati tőkebefektetési társaság között, ahol megszületett a Ventures Stimulation projekt ötlete. A  jövőbeli cél a startup cégek bevonása az Egyetemmel és Science Parkokkal való együttműködésekbe.


Megállapodás a Magyar Klaszterközösséggel

Az Óbudai Egyetem a magyar felsőoktatási intézmények közül először kötött együttműködési megállapodást a hazai iparági klaszterek összefogásának eredményeként megalakult – mintegy 300 céget tömörítő – Magyar Klaszterközösséggel és az intézményhez kapcsolódóan a Kaposvári Tudományos és Innovációs Park Nonprofit Kft., a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park Nonprofit Kft., valamint a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Park Nonprofit Kft-vel.

Szakértői előrejelzések alapján várható, hogy 2030-ra a bruttó hazai össztermék 10%-át együttműködésben működő gazdasági szereplők adják majd. Ezáltal, valamint a piaci szereplők együttműködésének felértékelődése révén a hazai és nemzetközi támogatások tekintetében, a hazai klaszterek Magyarország gazdaságának fontos mozgatói lesznek a jövőben.