A Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Park is részt vett az IASP Európai Projektek Munkacsoport B2B meetingen

A Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Park, valamint a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park 2024. április 10-én részt vettek a Tudományos és Innovációs Parkok Nemzetközi Szövetség (IASP- International Association of Science Parks and Areas of Innovation) által szervezett Európai Projektek Munkacsoport B2B online meetingen, amelyen 45 megbeszélést tartottak 15 ország 22 szervezetével. Az online meeting célja, hogy közös kutatási témákban összehozza azon Tudományos és Innovációs Parkokat melyek nyitottak az együttműködésre és konzorciumot alakítva részt kívánnak venni közös Európai Uniós pályázatokban.

A Málaga Tech Parkkal folyattunk egyeztetést Blockchain, cyber security, accessibility, kiválósági központok témákban, továbbá a Technology Park Brno és a Technoport Luxemburg tudományos parkokkal is eredményes beszélgetéseket folytattunk. A következő meetingen személyesen veszünk részt Glasgowban az Európai Divízió találkozóján 2024. április 24-én 15 órától a University of Strathclyde’s Technológiai és Innovációs Központban.

Az IASP 1984-ben alakult, egy független, nonprofit világméretű, tagságon alapuló szövetség mely 80 országban 115 ezer szervezeti tagot fog össze. Célja hogy elősegítsék tagjaik növekedését, nemzetközivé válását és hatékonyságát, növeljék tagjaik ismertségét és megsokszorozzák globális kapcsolataikat, új üzleti lehetőségeket teremtsenek a tagok és vállalataik számára, képviseljék a parkokat és az innovációs területeket nemzetközi fórumokon és intézményekben.

A magyar felsőoktatási intézmények közül az elsők között az Óbudai Egyetem 2022. szeptember 29-én a Tudományos és Innovációs Parkok Nemzetközi Szövetségének (IASP) tagja lett és célunk, hogy a közeljövőben mindhárom Tudományos és Innovációs Parkunk is (Kaposvár, Székesfehérvár és Zsámbék) az IASP tagja legyen.